Stiri

Lege dură, dar în interesul cetăţenilor!

Asigurarea obligatorie pentru locuinţe ar putea fi plătită odată cu impozitul anual pentru imobile. Cel puţin asta îşi doreşte un deputat social-democrat, care vrea să depună un proiect de lege în acest sens.

Răzvan Rotaru spune că e nevoie de o astfel de iniţiativă pentru că doar 20% dintre proprietarii de imobile dispun de această poliţă obligatorie, iar în cazul producerii unor dezastre nu există fonduri pentru refacerea locuinţelor. În momentul de faţă se analizează mai multe variante prin care ar putea fi realizată această reglementare.

Una dintre ele ar fi ca prima corespunzătoare poliței de asigurare obligatorie a locuinței să fie colectată odată cu plata impozitului anual pe locuință, urmând ca fondurile să fie apoi administrate de asiguratorii privați. O altă variantă ar fi ca banii corespunzători asigurării obligatorii să fie colectați la nivelul unui fond public de stat, la nivelul bugetului de stat consolidat, din care să poată fi allocate apoi sumele necesare.

“Ideea e să putem introduce şi alte calamităţi. Inundaţii, explozii şi vedem alte soluţii care mai sunt.(…)  Cred, de asemenea, că asigurarea ar trebui extinsă și la pagubele care nu rezultă doar din calamități, ci și din accidente provocate din culpa unor vecini sau a furnizorilor de utilități (…) Din ce am vorbit cu un asigurător mi-a spus că e posibil să mai crească în jur de 30, 40%”, a precizat deputatul PSD, Razvan Rotaru.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co