Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Lege avem, dar se aplică?

Nu se știe când vom avea 51% produse românești la raft în toate marile centre comerciale din România. Legea care a fost adoptată, la începutul lunii iunie 2016, de Camera Deputaţilor, trebuia să intre în vigoare pe 15 ianuarie.
Legea 150 îi obligă pe comercianții cu cifră de afaceri mai mare de 2 milioane de euro să aloce minim 51% din spațiul disponibil la rafturile cu alimente proaspete acelor produse aduse pe lanțul scurt de aprovizionare. De asemenea, noile norme interzic retailerilor încasarea de taxe și servicii de la furnizorii alimentari. Bucureștenii declară că preferă produsele românești în favoarea celor din import.

Legea obligă comerciantul să afişeze vizibil sintagma «carne românească», dacă aceasta îndeplineşte condiţiile din regulamentele europene, iar produsele din carne comercializate pe piaţa internă vor cuprinde obligatoriu pe etichetă procentul de carne provenit din România. Legea “51% produse romanești în supermarketuri” a stârnit dezbateri aprinse, iar marii comercianți au avertizat că are multe lacune și că ar putea avea ca efect scumpirea mâncării.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co