Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Lecție de viață! Copii cu deficiențe de auz care intonează fără greşeală imnul de stat

Destinul nu a fost tocmai blând cu ei, dar își depășesc condiția și dau o lecție de viață!

Un grup de copii de la Şcoala de surzi numărul 1, din Bucureşti, au intonat incredibil de bine imnul României pentru a marca Ziua internaţională a surzilor.

Adriana Săftoiu, deputat PNL

“Sunt aproape 46 de ţări în lume care recunosc limbajul limbajul semnelor prin lege de sine stătătoare ca limbă oficială a persoanelor surde. În acest moment legea respectivă a limbajului semnelor e la Senat. Va ajunge şi la Camera Deputaţilor. Va fi o discuţie probabil lungă, dar sper ca în final să înţelegem că au nevoie de această lege”.

Un proiect de lege depus de Adriana Săftoiu în luna iunie a acestui an la Parlament prevede ca limbajul semnelor să devină limbă oficială, ceea ce înseamnă ca fiecare autoritate publică să asigure un interpret care să ajute persoanele în nevoie să se facă înţelese.

Persoanele cu dizabilităţi de auz au probleme şi privind accesul la educaţie. Potrivit statisticilor, doar 1% reuşesc să promoveze examenul de Bacalaureat.

În alte ţări, cum este Portugalia, menţiunile din Constituţie vizează în mod expres accesul la educaţia obligatorie. În Norvegia, orice copil surd are dreptul să acceseze educaţie în limbajul semnelor, iar acesta este considerat prima limbă.

De asemenea, limbajul semnelor este recunoscut oficial  în Belgia, Germania, Noua Zeelandă, Chile şi Republica Cehă.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co