Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Larisa Iordache, la spital după calificarea la JO de la Tokyo

Larisa Iordache, care a obţinut miercuri seara calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a ajuns la spital după evoluţia sa excelentă la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel.

Larisa are febră, dureri şi stare generală proastă. Primele investigaţii au dezvăluit o infecţie la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfăşurare, a anunţat Federaţia Română de Gimnastică pe pagina sa de Facebook.

“Știm cu toții că în spatele fiecărei mari performanțe regăsim ani de muncă, sacrificii, eforturi, accidentări, momentele grele, dar și multă pasiune.Calificarea olimpică de ieri a Larisei Iordache ne-a adus tuturor o mare bucurie, iar ei și antrenorilor ei o împlinire deosebită și o răsplată de neprețuit pentru tot ceea ce au construit în ultimii ani, împreună.Ceea ce nu se știe însă este că Larisa a concurat aseară nefiind în cea mai bună formă fizică. A luptat cu propriul organism și a tras până la capăt. Nu a mai permis vreunui impediment să îi mai stea în calea visului. O eroină am putea spune”, au postat oficialii FRG pe pagina de socializare.

Valoroasa gimnastă a avut mai multe probleme de sănătate în ultima perioadă. După accidentarea la tendonul ahilian din 2017, a suferit mai multe intervenții chirurgicale, iar recuperările au fost îndelungate.

Larisa Iordache a avut o evoluţie remarcabilă, miercuri, în calificările întrecerii continentale. Astfel, va lupta pentru medalii în finalele la individual compus, la bârnă şi sol, dar a obținut şi biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român
”Este o calificare mai mult decât muncită, cu sacrificii. Poate nu ştiţi, dar ea a concurat cu foarte mari dureri probabil accentuate şi de emoţia şi de presiunea momentului. Important este că Larisa a demonstrat că este o campioană, că este un sportiv de valoare şi noi suntem onoraţi şi mândri să o avem pe Larisa Iordache în Team România pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo”.

Iordache a încheiat pe locul patru în calificări, cu 54,698 puncte, devansată de trei rusoaice.

Echipa olimpică a României pentru Jocurile de la Tokyo a ajuns astfel la 61 de sportivi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co