Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Lapoviță și ninsoare în Munţii Rodnei, la peste 1.200 de metri

Vremea neobisnuit de rece pentru această perioadă a adus și primii fulgi de zăpadă în mai multe masive montane. În Pasul Rotunda din Munţii Rodnei, la peste 1.200 de metri altitudine, este lapoviţă şi ninsoare.

Comunicat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

“În Pasul Rotunda, pe traseul Şaua Gaja – Lacul Lala, la 1.200 m altitudine este lapoviţă, iar la peste 1.600 m altitudine ninge. Temperatura înregistrată este de 0 grade Celsius. Ceaţa este densă, iar vizibilitatea este redusă sub 50 metri”.

Jandarmii montani le recomandă turiştilor să nu plece la drum fără să se informeze asupra condiţiilor climaterice şi prognozei meteo, să folosească traseele marcate şi să poarte echipament adecvat.

Prima ninsoare din acest sezon s-a întregistrat, marți dimineață, pe Transfăgărășan. Drumarii au intervenit cu material antiderapant în zona Bâlea Lac, pentru a asigura condiții sigure de trafic, iar șoferii care vizitează zona turistică sunt sfătuiți să circule cu prudență.

Meteorologii avertizează că vremea se va menţine deosebit de rece în toată ţara, în următoarele 24 de ore, iar la altitudini de peste 1.700 de metri se vor semnala ninsori şi lapoviţă.

În timpul nopţii, în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0 – 3 grade, care vor favoriza izolat producerea brumei.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40 – 50 km/h, respectiv în zona montană înaltă, de peste 60 km/h.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co