Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Lansare platformă online, de Ziua Mondială a Astmului

O platformă online pentru pacienţii cu afecţiuni cronice respiratorii a fost lansată, miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului. Proiectul www.casapneumologilor.ro are un dublu rol, atât informativ, cât şi educativ, prin oferirea de informaţii medicale pertinente, validate de specialişti recunoscuţi în patologiile respiratorii, a anunţat Roxana Nemeş, preşedintele Societatății Române de Pneumologie.

În prima etapă a programului Casapneumologilor.ro, va fi implementată “Harta pneumologilor români”, un instrument care vine în sprijinul celor care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate. Harta va permite fiecărui utilizator să localizeze rapid specialistul aflat cel mai aproape de el.

Aplicaţia “Navigator” va deveni operaţională într-o a doua etapă, după ce “Harta Pneumologilor” va fi completată.

Prin intermediul acestei aplicaţii, pacienţii se vor putea programa la o consultaţie la un medic pneumolog înscris în platformă. În acest scop, se va apela call center-ul la numărul de telefon 021.9904, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 9,00-18,00.

Operatorul va prelua apelul şi, în funcţie de opţiunile exprimate de pacient (medic, judeţ, localitate), va efectua programarea consultaţiei de specialitate la medicul indicat.

Comunicat Societatatea Română de Pneumologie

“Programările se vor putea face atât în centrele de stat, cât şi în cele private. În funcţie de relaţia contractuală pe care o are instituţia în care lucrează medicul solicitat cu Casa de Asigurări de Sănătate, consultaţia poate fi gratuită (în baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie) sau contra cost (dacă instituţia unde lucrează medicul pneumolog nu se află în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate). Toate aceste detalii vor fi comunicate pacientului de către operator”.

Pe 5 mai, Societatea Română de Pneumologie marchează, pentru al 15-lea an consecutiv, Ziua Mondială a Astmului. Tema din 2021 este “Mituri şi adevăruri despre astm”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co