Stiri

La un pas de legiferare. Bacşişul va fi trecut pe bonul fiscal

Bacşişul va fi trecut pe bonul fiscal, iar nota de plată va conţine rubrici destinate alegerii de către client a nivelului acestuia.

Bacşişului oferit de client poate varia între 0% şi 15%, se artă în proiectul de ordonanţă publicat de Ministerul Finanţelor.

Evidenţierea bacşişului pe bonul fiscal nu este obligatorie pentru livrările la domiciliu.

În situaţia în care plata contravalorii consumaţiei se face prin ordin de plată şi se emite factură, bacşişul se evidenţiază distinct pe aceasta.

Totodată, operatorul economic este obligat să distribuie sumele provenite din încasarea bacşişului integral salariaţilor, potrivit unui regulament intern, şi să le înregistreze în contabilitate pe seama conturilor de datorii/analitic distinct.

Pentru salariat, sumele provenite din bacşiş sunt calificate ca venituri din alte surse și vor fi supuse impunerii prin reţinere la sursă, la momentul acordării veniturilor de către angajatori. Astfel, veniturile nu se cuprind în baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale, precizează Ministerul Finanţelor.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe

“Obiectivul nu este de a suprataxa ceva, ci doar de a avea un cadru legal simplu şi clar, aşa cum există în numeroase alte ţări. Este, totodată, şi o promisiune îndeplinită, o promisiune pe care nu am făcut-o de ieri, de azi, ci de mult timp. Vom continua să creăm cadrul legal care să ne permită să-i ajutăm pe cei care activează în economia reală”.

Legalizarea bacşişului este o iniţiativă a patronatelor din Turism.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co