Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

La Latitude Festival, peste 1.000 de participanţi depistaţi pozitiv la COVID-19

Aglomerările de persoane se dovedesc încă o dată focare de răspândire a noului coronavirus, mai ales a variantei Delta, mult mai contagioasă! Așa se face că peste 1.000 de participanţi la Latitude Festival, organizat în comitatul Suffolk din estul Angliei, au fost depistaţi ulterior pozitiv la testul COVID-19, potrivit oficialilor locali citați de presa internațională.

Aproximativ 37.000 de vizitatori s-au aflat zilnic, în perioada 21-24 iulie, în spaţiul deschis în care s-a desfăşurat Latitude Festival, un evenimentul-test al guvernului britanic în contextul pandemiei.

Chiar dacă toţi participanţii la festival au trebuit să prezinte dovada efectuării schemei complete de vaccinare împotriva COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test pentru depistarea coronavirusului, 432 de persoane erau probabil contagioase la acel moment, au arătat specialiștii preluați de Agerpres.

Festivalul de muzică şi arte de la Henham Park, în apropiere de oraşul Southwold, a fost primul eveniment de acest gen organizat după ce guvernul britanic a relaxat majoritatea restricţiilor asociate coronavirusului.

Printre capetele de afiş ale festivalului s-au numărat Bastille, Bombay Bicycle Club, Wolf Alice şi The Chemical Brothers.

Cifrele guvernamentale au mai arătat că 619 persoane s-au infectat cu noul coronavirus în perioada de desfăşurare a evenimentului.

Directorul Serviciului de Sănătate Publică din Suffolk a precizat că deși majoritatea persoanelor sunt vaccinate cu schema completă împotriva coronavirusului, asta nu asigură faptul că cei din jurul lor – neimunizați – nu se vor îmbolnăvi foarte rău dacă îl contractează.

Totuși, ministrul britanic al Culturii a concluzionat că evenimentele-test ale guvernului au demonstrat că se pot reintroduce în siguranţă sporturile de masă şi evenimentele culturale, dar populaţia trebuie să rămână precaută atunci când se află în locuri foarte aglomerate.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co