Stiri

Kovesi, demisă de Iohannis

Purtatorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovoschi, a anunțat, azi dimineată, că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de demitere a Laurei Codruța Kovesi din funcția de șef al DNA.

Purtătorul de cuvânt a subliniat că România “este și trebuie să rămână un stat de drept”, în care deciziile Curții Constituționale “trebuie respectate și aplicate nu numai de președintele României, ci și de majoritatea politică”.

Pe site-ul Administrației Prezidențiale a apărut următorul comunicat: “Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 9 iulie a.c., decretul privind revocarea din funcția de procuror-şef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Laura Codruța Kovesi”.

Laura Codruţa Kovesi a declarat astăzi, imediat după revocarea sa, că nu va mai lucra în DNA, dar va rămâne procuror. Aceasta a subliniat că decretul de revocare emis de preşedinte lasă un mare semn de întrebare dacă va exista o subordonare a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co