Stiri

Israel ia măsuri pentru prevenirea unui “al doilea val” al pandemiei

Teste serologice pe 100.000 de rezidenţi, în cadrul uneia dintre cele mai mari campanii de depistare din lume! Asta au decis autorităţile din Israel, cu scopul de a preveni apariţia unui “al doilea val” al pandemiei de COVID-19.

Aceste teste vizează măsurarea “imunităţii colective” a populaţiei israeliene şi identificarea persoanelor cele mai susceptibile de a fi infectate în cazul apariţiei unui nou val de contaminare.

În paralel, autorităţile locale realizează şi teste pe grupe specifice din “zonele de risc” – mai ales în cartierele cu evrei ultraortodocşi, principalele “incubatoare” al crizei noului coronavirus în Israel – şi în rândul angajaţilor din sectorul medical care au îngrijit persoane contaminate cu noul coronavirus.

Chestiunea imunităţii dobândite graţie acestor anticorpi face în continuare subiectul unor dezbateri aprinse, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat la sfârşitul lunii aprilie că nu există “nicio dovadă” că persoanele deja infectate şi vindecate ar fi protejate împotriva unei noi infectări.

Deşi autorităţile israeliene au accelerat în ultimele săptămâni ieşirea ţării din izolare, , ele se pregătesc totuşi pentru un potenţial “al doilea val” de contaminare la iarnă sau chiar înainte de sosirea anotimpului rece.

În total, Israelul a cumpărat 2,5 milioane de kituri de testare. Testele vor fi efectuate de patru companii de asigurări medicale ce oferă servicii de sănătate pentru întreaga populaţie, cu scopul de a facilita gruparea acestor date epidemiologice.

Israel, o ţară cu o populaţie de aproximativ 9 milioane de locuitori, a recenzat până acum peste 16.800 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și o ratpă căzutpă a deceselor, doar 281.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co