Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Iranul avertizează în privința vaccinului rusesc anti-COVID-19

Oficiali ai Ministerului Sănătăţii din Iran au cerut comunității internaționale să dea dovadă de prudenţă în legătură cu noul vaccin dezvoltat de Rusia împotriva COVID-19, numit Sputnik-V, care a atras critici la nivel mondial având în vedere că testele nu au fost încă încheiate.

“Înainte de a finaliza toate studiile clinice, utilizarea vaccinurilor este ca o cutie a Pandorei şi, prin urmare, potenţial periculoasă”, a scris purtătorul de cuvânt al ministerului.

Țările ar trebui să aibă în vedere că obiectivul unui vaccin trebuie să fie siguranţa şi sănătatea populaţiei.

La fel ca multe alte ţări, Iranul a afirmat că lucrează la un vaccin. Ţara a fost grav afectată de pandemia de COVID-19, cu peste 330.000 de infectări şi 18.800 de decese.

Anunţul de marţi al oficialilor de la Moscova potrivit cărora Rusia a devenit prima ţară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19 a fost primit cu rezerve de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de comunitatea ştiinţifică.

Anunţul Rusiei şi ambiţia de produce în masă vaccinul din luna septembrie intervin într-un moment în care testele nu sunt încă încheiate, iar faza a 3-a a acestor teste, ce va fi realizată pe mii de subiecţi, abia începe.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co