Stiri

Iohannis, Ciucă și premierul Belgiei, în vizită la Baza de la Mihail Kogălniceanu

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, împreună cu premierul Nicolae Ciucă şi prim-ministrul belgian, Alexander De Croo. Cu acest prilej, șeful statului a declarat că vor fi continuate eforturile pentru a asigura răspunsul “prompt”, “hotărât” şi “robust” al Alianţei Nord-Atlantice la orice provocare sau ameninţare posibilă.

Alexander De Croo, premierul Belgiei, a afirmat că NATO este o alianţă defensivă, iar statele membre sunt pregătite să-şi apere teritoriul în cazul unui atac. A adăugat că invazia rusă în Ucraina reprezintă un asalt asupra valorilor de bază ale UE şi Alianţei Nord-Atlantice – libertatea, democraţia şi drepturile omului.

NATO reprezintă cea mai puternică şi concretă garanţie de securitate pentru statele membre, a punctat și premierul Nicolae Ciucă, care a subliniat că România şi aliaţii săi trebuie să fie pregătiţi pentru o criză “de durată” ca urmare a conflictului armat din Ucraina şi pentru situaţia în care aceasta se va extinde mai aproape de graniţa ţării noastre.

Şeful Executivului de la București a mai evidenţiat că este de datoria autorităţilor române să ajute refugiaţii ucraineni şi familiile lor şi pe cei strămutaţi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co