Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Învățământ dual?!

Sute de mii de elevi care termină liceul în România nu au o pregătire profesională, nu promovează Bacalaureatul și nu se pot integra pe piața muncii. Este motivul pentru care Ministrul Educației și cercetării pune problema transformării învățământului profesional și tehnic în învățământ profesional dual- adică programele de educație să se desfășoare la cererea angajatorilor. Discuții pe marginea acestui subiect au început încă de anul trecut și continuă. În prezent, cererea forței calificate de muncă este mare în domenii pentru care nu există forme de educație.

Ministerul Educației propune însă că școlarizarea, în cadrul învățământului dual, să se desfășoare pe baza unui contract de muncă, încheiat între agentul economic și elev, la care Guvernul poate veni în plus cu o bursă. Forma și conținutul acestui contract de muncă urmează a fi definite în perioada următoare.

Învățământul dual se organizează pentru absolvenții învățământului obligatoriu, deci pentru absolvenții clasei a X-a. De asemenea, la învățământul dual au acces și absolvenții din seriile anterioare care au părăsit sistemul de educație după absolvirea învățământului obligatoriu, fără să-și finalizeze pregătirea cu o calificare sau fără competențe care să le ofere oportunități de angajare. Învățământul dual oferă absolvenților posibilitatea de a intra pe piața muncii și, în același timp, de a continua pregătirea profesională la un nivel superior de calificare – precizează Ministerul Educației.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co