Stiri

Inundațiile continuă în 8 județe: case inundate, oameni salvați din poduri

Ploile abundente şi vântul puternic din cursul zilei de miercuri şi din timpul nopţii au făcut din nou ravagii în opt judeţe – Argeş, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Teleorman şi Vâlcea.

O femeie și doi copii au avut nevoie de ajutor pentru a fi salvați după ce s-au adăpostit în podurile locuințelor.

În doar o zi, pompierii au evacuat apa din zeci de locuinţe și beciuri și peste o sută de curţi, precum şi apa şi aluviunile de pe două drumuri judeţene.

Salvatorii au acţionat cu accesoriile de descarcerare pentru degajarea a doi copaci căzuţi pe autoturisme şi trei acoperişuri desprinse de pe clădiri.

Efectele naturii dezlănțuite s-au văzut din plin în Bistriţa-Năsăud, județ aflat atât sub incidenţa codului roşu de fenomene meteorologice severe, dar şi a codului roşu hidrologic de scurgeri importante pe versanţi, creşteri de debite şi viituri rapide.
Au fost înregistrate acumulări de apă şi inundaţii în peste 180 de gospodării din localităţile Şieuţ, Gledin şi Monor.

În Reșița, zeci de elevi, părinţi şi profesori au fost abandonaţi în ploaie mai mult de o oră, în timpul unei serbări care a avut loc la Grădina Zoologică din localitate. Totul, din cauza faptului că niciunul dintre angajaţi nu a avut cheie pentru a deschide clădirea administrativă. În urma incidentului, directorul a demisionat.

În total, peste 300 de pompieri militari cu zeci de mijloace tehnice au intervenit, în ultimele 24 de ore, în misiunile care privesc fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co