Stiri

Inundaţii în nordul țării. Zeci de oameni evacuați

Aproape 40 de oameni au fost evacuaţi din calea apelor în judeţul Bistriţa-Năsăud, iar şase familii din Mureş s-au autoevacuat la rude, în urma ploilor din noaptea de miercuri spre joi.

Au fost inundate peste 100 de case, aproape 400 de curţi şi peste 50 de beciuri, iar un Cod roşu hidrologic a fost valabil pentru râurile din bazinele hidrografice Someşul Mare, Şieu, Iza, Vişeu din judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Pe timpul acţiunilor de intervenţie, în localitatea bistriţeană Domneşti s-a intervenit pentru salvarea a 4 persoane care nu mai puteau ieşi din locuinţă, din cauza apei care depăşea 1,5 metri.

Hidrologii au avertizeazat că se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Someşul Mare şi Şieu.

Meteorologii nu au nici pentru zilele următoare vești bune. Au prelungit pănă duminică, la ora 10.00, informarea de furtuni, care vizează toată ţara.

Totodată, până vineri dimineață, este valabil codul galben de instabilitate atmosferică accentuată în 12 județe din sud – vest.  În aceste zone, cantitățilede apă pot ajunge și la 40-50 l/mp.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co