Stiri

Inundaţii în 12 judeţe. Bărbat găsit mort în albia unui pârâu din Iași

Ploile torenţiale căzute în ultimele 24 de ore au făcut prăpăd în țară. 29 de localităţi din 12 judeţe au fost inundate. Tragic este că în satul ieşean Hândreşti un bărbat de 47 de ani a fost găsit mort în albia unui pârâu, blocat între aluviuni şi copaci, surprins propabil de debitul crescut al apei, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Judeţele afectate au fost Alba, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova şi Timiş.

Comunicat IGSU

“În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, pompierii au acţionat în sprijinul cetăţenilor şi autorităţilor locale pentru evacuarea apei din 29 case, 107 curţi, 21 beciuri/subsoluri, trei operatori economici, precum şi pentru degajarea mai multor arbori căzuţi pe carosabil”.

Situaţii deosebite au fost înregistrate în judeţele Alba, Dâmboviţa, Iaşi şi Neamţ, unde mai multe persoane au fost izolate, iar un bărbat a fost găsit decedat.

În localitatea Bistra din Alba, trei persoane au fost evacuate preventiv la rude din locuinţa inundată, iar în localitatea Durău din Neamţ cinci persoane au fost temporar izolate la o pensiune din cauza viiturilor. De asemenea, între localităţile nemţene Durău şi Grinţieş, pe DJ 155F, s-a acţionat cu utilaje de la autorităţile locale pentru deblocarea a şase autoturisme cu 14 persoane, surprinse de aluviuni pe carosabil.

În Campingul Zănoaga din Dâmboviţa, în urma unei viituri, aproximativ 60 de persoane fără probleme medicale au rămas blocate cu rulotele şi autoturismele. Se aşteaptă retragerea apei pentru ca ele să poată părăsi zona în siguranţă.

Traficul rutier a fost blocat total sau parțial pe mai multe drumuri naționale și județene din Prahova, Alba, Hunedoara, Caraș Severin, Dolj și Timiș din cauza aluviunilor şi a unor podeţe avariate de viituri, dar și a arborilor căzuţi pe carosabil.

De asemenea, s-au înregistrat avarii la reţelele electrice în 22 localităţi din judeţele Mureş şi Neamţ, iar aproape 7.000 de consumatori au fost afectați. Pentru remedierea deficienţelor au acţionat echipe ale furnizorului de electricitate.

IGSU mai anunţă că sunt în continuare intervenţii în desfăşurare, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice, în mai multe localităţi din judeţele Alba, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co