Stiri

Întreg teritoriul României, pe lista zonelor de risc epidemiologic din Germania

Autorităţile germane au decis includerea României pe lista zonelor de risc epidemiologic, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Astfel, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din “zonele de risc”, trebuie să stea 14 zile în izolare.

Această măsură a fost decisă la nivel federal, iar implementarea efectivă se realizează la nivel local, în baza unor decizii adoptate la nivel de land.

În aceste condiții, MAE recomandă românilor care intenţionează să se deplaseze în perioada următoare în această țară să se informeze cu privire la eventuale modificări de ultim moment adoptate la nivelul landului de destinaţie.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă sau cu caracter de urgenţă au la dispoziţie  telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Berlin + 49 160 157 9938 , cel al oficiului consular al României la Bonn +49 173 5757 585, al oficiului consular al României la Munchen +49 160 208 7789 şi cel al oficiului consular al României la Stuttgart +49 171 681 3450.

Până la introducerea acestei măsuri, doar românii din județele cu incidență mare a ratei de infectare cu noul coronavirus erau nevoiți să stea în izolare 14 zile, dacă mergeau în Germania.

De la începutul epidemiei, s-au infectat cu SARS-COV-2 311.000 de nemți, iar peste 9.500 au murit.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co