Stiri

Interzis la pescuit, în apele naționale, până pe 8 iunie

Pescarii nu au prea mari motive de bucurie! A început prohibiţia generală a pescuitului în România, în habitatele naturale.Activitatea de pescuit va fi interzisă şi în apele care constituie frontieră din data de 24 aprilie, anunță Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii.

Indiferent de zonă, prohibiţia se va încheia pe 8 iunie, atunci când toţi pescarii îşi vor putea relua activitatea.

Cătălin Ţibuleac, președintele Asociaţiei de Management a Deltei Dunării (sursa: agerpres.ro)

“Există voci care susţin că acest ordin va afecta turismul în Deltă, din cauza prevederilor referitoare la catch and release (prinde și dă drumul) la somn, crap, ştiucă şi şalău. Pescarii sportivi vin cu respect deosebit faţă de resursa vie şi merg oricum pe acest tip de pescuit, fără a avea nevoie de o reglementare, aşa că turistul cu acest profil nu va fi afectat”.

El a criticat faptul că prevederea referitoare la interzicerea reţinerii capturilor din cele patru specii de către pescarii sportivi nu a fost pusă în dezbatere publică.

Prohibiţia generală a pescuitului se desfăşoară în funcţie de specie, dar şi de perioada de reproducere şi are drept scop protejarea resursei.

La şalău şi biban, pescuitul a fost interzis de luna trecută, iar la scrumbie, prohibiţia a început în această săptămână şi se va desfăşura pe sectoare de Dunăre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co