Stiri

Interese şi conflicte în compania TAROM

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, vrea să vândă hangarul companiei TAROM, situat în incinta Aeroportului Otopeni, în urma presiunilor făcute de „băieții deștepți“ din aviație la nivel guvernamental. În cazul în care s-ar scoate la mezat hangarul, compania TAROM se va îndrepta cu pași repezi spre faliment pentru că nu ar mai putea face față costurilor exorbitante cu întreținerea și reparația aeronavelor.

Mai multe companii din aviație încearcă să pună mâna pe hangarul companiei TAROM, de pe Aeroportul Otopeni. „În primul rând, sunt cei de la Lufthansa Tech­nik, care ar vrea să facă o bază de reparații aici. Apoi, e Regional Air Service a lui Dorin Ivașcu. Ar mai fi cei de la Blue Air, și lor le-ar prinde bine o gură de oxigen.  Au fost niște discuții să vină și niște lituanieni. Sunt mai mulți oameni interesați, pentru că este bijuteria coroanei”, a declarat Aurel Curdov, președintele Sindicatului Național Tehnic TAROM.

Tot el a explicat că hangarul a avut anul trecut un profit de zece milioane de euro. Aici se repară toate cele 23 de avioane TAROM, dar și avioanele altor companii. „Când este necesar, din toamnă până în primavară, aeronavele sunt aduse pentru controale amănunțite în hangar, care are o capacitate de trei aeronave. Dacă se renunță la hangar, vor contracta un alt furnizor de servicii. Aceste servicii nu sunt foarte ieftine. O inspecție amănunțită a unei aeronave este în jurul a 500.000 euro. La Lufthansa poate să ajungă și la un milion de euro”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co