Stiri

Inteligenţa artificială înlocuieşte jurnalismul clasic?

Lumea se schimbă pretutindeni în jurul nostru în ritm alert. Multe dintre noile tehnologii susţin că aduc revoluții în diferite domenii pentru ca după o scurtă perioadă de timp să fie înlocuite de altele şi mai revoluţionare. Ritmul dezvoltării tehnologice devine din ce în ce mai rapid, iar jurnalismul este o profesie care se zbate să facă față schimbărilor și să se adapteze la lumea modernă și la instrumentele de diseminare a informației care îi asigură practic oricărui om cu un telefon inteligent în buzunar o platformă în care să se exprime și să intre în legătură cu orice, fără limite geografice, culturale sau de vârstă.

Capacitatea de a disemina informația într-o fracțiune de secundă, oriunde pe glob este poate cel mai important vector cultural al globalizării. Jurnalismul, dotat cu noile tehnologii din era digitală, este o victimă a propriului succes și este condamnat să se adapteze sau să dispară.

Institutul american Future Today (FTI), înființat în 2006, își propune să-i ajute pe lideri și organizațiile pe care aceștia le conduc să se pregătească de azi pentru provocările cu care se vor confrunta mâine. FTI consiliază şi marii actori din domeniul mass-media mondiale, în privinţa utilizării eficiente a inteligenţei arficiale în actul jurnalistic. Inteligența artificială se află pentru al 8-lea an consecutiv pe lista de tendințe observate de FTI, fiind de departe cea mai constantă dintre tendințele identificate. În sine, domeniul AI nu poate fi considerat un trend pentru că este o zonă mult prea vastă.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co