Stiri

Insuficienți bani pentru concediile de creștere copii

Indemnizaţiile pentru creşterea copilului ar putea fi plafonate din nou! Este una dintre măsurile pe care Guvernul Grindeanu ar vrea să le ia ca să poată creşte veniturile bugetare. Pe de altă parte, Executivul ar lua în calcul şi varianta ca această indemnizaţie să fie acordată pe o perioadă de 4 ani, nu de doi cum este acum.

Potrivit declaraţiilor vicepremierului Sevil Shhaideh, în acest moment Ministrul Muncii şi cel al Finanţelor fac calcule pentru o eventuală plafonare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Nu se știe deocamdată cuantumul acestei plafonări.

Ultima modificare privind această indemnizaţie s-a făcut în 2016. Atunci deputaţii şi senatorii au exlus orice plafonare şi au stabilit calcularea indemnizaţiei la 85% din veniturile ultimelor 12 luni muncite în ultimii doi ani.

Cu acest calcul, în prezent avem şi un top al indemnizaţiilor încasate de părinţi. Pe primul loc, un bucureştean sau o bucureșteancă. Luna trecuta a încasat aproape 160.000 de lei, fiind de profesie avocat. Este urmat de Constanța, cu puțin peste 140.000 de lei şi de un alt părinte din București, cu aproximativ 95.000 de lei.

Avem și Buzăul și Galațiul în top, cu 51.000 și 50.000 de lei. În acest moment sunt în plată aproape 158.000 de beneficiari ai acestei indemnizații.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co