Stiri

Instituție pentru consolidarea clădirilor cu bulină

Doar 79 de imobile clasificate cu risc seismic consolidate în 20 de ani. Un număr foarte mic în comparație cu realitatea din Capitală. Pentru a încerca să rezolve această problemă, Primăria Municipiului București a decis înființarea unei societăți comerciale pe acțiuni cu obiectul principal de activitate consolidarea clădirilor cu bulină roșie. La preluarea mandatului actualei administrații a PMB, de situația clădirilor cu risc seismic se ocupau mai multe instituții din cadrul Municipalității, neexistând un organism care să se dedice exclusiv rezolvării acestei probleme. În ceea ce privește consolidarea clădirilor aflate în administrarea Municipalității, până în acest moment s-au consolidat și reabilitat monumente istorice de interes public precum Hanul Gabroveni, Observatorul Astronomic “Vasile Urseanu”, sediul vechi al Primăriei Capitalei, Arcul de Triumf.

Potrivit PMB, au fost inițiate demersuri în vederea consolidării la următoarele clădiri: sediul Primăriei sector 5, clădire încadrată în clasa I risc seismic, Centrul Militar Zonal și 3 imobile încadrate în clasa I risc seismic.
Pentru 10 clădiri din Centrul Istoric, care necesită consolidare și care se află în proprietatea statului, s-au elaborat studii și expertize, urmând a se decide în Consiliu dacă finanțarea se va face din bugetul local sau în parteneriat public privat. Ținând cont că în Capitală sunt multe clădiri cu bulină roșie, locuitorilor le este teamă de cele mai multe ori atunci când trec pe lângă ele. Și alte clădiri precum Teatrul Foarte Mic, Teatrul Mic, Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București ARCUB sau Palatul Sușu ar putea fi consolidate. Momentan sunt prevăzute însă doar fonduri în vederea expertizării acestora.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co