Stiri

Instituirea stării de alertă în România, anunțată populației prin mesaj Ro-Alert

Autoritățile au trimis un mesaj Ro-Alert, vineri după amiază, pe telefoanele mobile ale românilor, prin care cetățenii au fost anunțați în privința instituirii stării de alertă în țara noastră.  În plus, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a enumerat regulile esențiale care trebuie respectate în lupta cu temutul virus.

“Pericolul infectării cu coronavirus (COVID-19) rămâne ridicat! Respectaţi cu stricteţe măsurile sanitare de protecţie! Purtaţi mască, acoperind nasul şi gura, în spaţiile închise sau aglomerate. Păstraţi distanţa de 1,5 metri faţă de alte persoane şi evitaţi contactul direct. Nu atingeţi suprafeţe pe care au pus mâna şi alte persoane. Spălaţi-va regulat mâinile cu apă şi săpun. Nu vă atingeţi ochii, nasul sau gura cu mâinile murdare. Precauţia este extrem de importantă în această perioadă”.

se arată în mesajul IGSU.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de promulgare a legii privind instituirea stării de alertă, care va intra în vigoare luni.

Starea de alertă a fost, însă, deja instituită, de vineri, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, organism condus de premierul Ludovic Orban, iar
hotărârea cu măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor în contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2 a fost publicată în Monitorul Oficial.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co