Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

INSP a stabilit cine are prioritate la testare pentru COVID-19

Testarea românilor pentru COVID-19 se va face în baza noilor recomandări făcute de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Astfel, au prioritate la testare persoanele simptomatice, inclusiv personal medico-sanitar şi auxiliar, conform definiţiei de caz, dar și contacţii apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate.

De asemenea, vor fi testați, cu maximum 48 de ore înainte de procedură, pacienţii care au nevoie de un transplant, care sunt asimptomatici, precum şi donatorii de organe, ţesuturi şi celule stem înainte de donare.

Se impune testarea și în cazul pacienţilor cu transplant de organe, ţesuturi şi celule stem aflaţi în tratament imunosupresor, înaintea fiecărei internări din perioada de monitorizare post-transplant, mai exact li se fot face 2 teste la un interval de 24 de ore.

Vor fi supuse testării la COVID-19 și echipele medicale de prelevare a organelor pentru transplant care se deplasează de la centrul de transplant în centrele de prelevare, la fiecare 2 săptămâni.

O altă categorie care are prioritate la testare este cea a pacienţilor oncologici asimptomatici aflaţi în curs de chimioterapie şi/sau radioterapie, dar și înainte cu maximum 48 de ore de fiecare cură.

În cazul copiilor care se internează cu însoţitor, se testează şi acestă persoană, iar pacienţii hemodializaţi asimptomatici se testează de 2 ori pe lună.

Cazurile pozitive simptomatice sau asimptomatice din rândul personalului sanitar vor respecta procedurile de izolare impuse şi pentru restul persoanelor infectate.

Unităţile medicale pot stabili protocoale de testare pentru personalul medical şi/sau pacienţi prin tehnici de RT-PCR, suplimentar faţă de aceste recomandări, care pot fi realizate cu resurse proprii, în laboratoarele pe care le deţin sau în alte laboratoare.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co