Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Îngrijorător! Scurgere radioactivă la Uzina Metalurgică din Transnistria

Scurgere radioactivă la Uzina Metalurgică de la Râbniţa, în Transnistria. Nivelul radiaţiei în zonă, care se află la circa 140 de kilometri depărtare de Chişinău, ar depăşi de 300 de ori norma admisă.

Autoritățile au ascuns în primă fază adevărul, apoi totul a iesit la iveala din surse anonime pe reţelele de socializare.

Incidentul este confirmat  acum de oficiali ai Guvernului de la Chişinău.

„Confirmăm că un astfel de incident a avut loc pe parcursul lunii martie, iar serviciile de intervenţie ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă nu au fost solicitate, deşi la nivelul dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol există un grup de lucru pe probleme ce ţin de situaţiile excepţionale. În cadrul comunicării cu Tiraspolul, la faţa locului se desfăşoară o cercetare internă pentru clarificarea cauzelor situaţiei”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de la Chişinău.

Un mesaj anonim publicat pe Facebook arată că, în ziua incidentului, pe 5 martie, la faţa locului s-au deplasat 40 de oameni în costume speciale şi cu măşti pe faţă. Angajaţilor uzinei li s-a cerut să tacă, iar unii au fost plătiţi cu 200 de dolari pentru a curăţa zona periculoasă.

De frică să nu își piardă locurile de muncă, oamenii s-au conformat.

Unii internauţi au comparat incidentul de la uzina din Râbniţa cu avaria de la Cernobîl, de acum mai bine de 30 de ani, care la fel fusese iniţial ținută în secret.

În același timp, meteorologii din Republica Moldova nu au anunţat deocamdată vreun pericol în legătura radiaţiile înregistrate la Râbniţa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co