Stiri

Îngrijorare! Deficit de peste 2 miliarde de lei la fondul de pensii

Deficit mare la fondul de pensii. Asta a dezvăluit Ludovic Orban, noul premier, prezent joi la Ministerul Muncii.

Ludovic Orban, premierul României
“În loc de excedent la fondul de pensii, așa cum a prezentat Guvernul PSD la legea bugetului, de 2,4 miliarde lei, azi avem un deficit la fondul de pensii. E un deficit de peste 2 miliarde lei”.

În aceste condiții, crește valoarea sumelor care trebuie transferate de la bugetul de stat, la pensii, pentru a echilibra bugetul de pensii.
Indexarea punctului de pensie, cu 40% din septembrie anul viitor, este pusă însă sub semnul întrebării. Depinde de creșterea economică și de valoarea colectării de către ANAF.

Ludovic Orban, premierul României
„În conditiile unei creșteri economice solide exista aceasta posibiltate de creștre a punctului de pensii. Acum se face studiu de impact pe diferite scenarii. (…) În elaborarea legii bugetului, noi trebuie să prevedem creșterea pensiilor de la 1 septembrie. Vom vedea atunci cum reglăm toate celelelalte categorii de cheltuieli. Colectam 27% din PIB. Ne propunem să ajungem măcar la 30%. Trebuie sa ataci evaziunea fiscală acolo unde există. Nu să te iei de mici magazine, moteluri, pensiuni. Să ataci evaziunea unde există și e foarte mare”.

Orban a dat, însă, asigurări că plata pensiilor și salariilor în guvernarea PNL este garantată.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co