Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Infarct miocardic acut întins în cazul bărbatului decedat la o zi după vaccinare

Investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu în cazul bărbatului de 47 de ani care a murit la o zi după ce a fost vaccinat anti-COVID au evidenţiat “modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”. Este anunțul oficial al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj s-a autosesizat în acest caz şi a derulat verificări în acest caz.

Bărbatului în vârstă de 47 de ani, din Târgu Jiu, i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca în cursul zilei de 28 februarie, la un centru de vaccinare din Bumbeşti-Jiu. În urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

Comunicat DSP Gorj
“După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare. A doua zi, pe 1 martie, în jurul orei 8,00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21,00, s-a declarat decesul pacientului”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co