ECONOMIC

India a întrecut Marea Britanie

India devine a şasea cea mai mare economie din lume, după valoarea Produsului Intern Brut (PIB), înaintea Marii Britanii, informează Mediafax. Acest lucru s-a întâmplat pentru prima dată în ultimul secol și astfel India se clasează pe locul șase după Statele Unite, China, Japonia, Germania şi Franţa.

În februarie, India a întrecut China la capitolul celei mai rapide dezvoltări economice. În octombrie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a estimat că va păstra acel titlu în viitorul apropiat. PIB-ul Indiei ar putea creşte cu 7,6% în 2017.

Marea Britanie are proiectată o creştere de doar 1,8% în 2016 şi 1,1% în 2017. Economia şi valuta Marii Britanii s-au confruntat cu dificultăţi după votul de ieşire din Uniunea Europeană.

Economia Marii Britanii a beneficiat de criza globală a preţurilor mărfurilor şi de inflaţia mai mică decât cea aşteptată, potrivit FMI. De la alegerea din 2014 a prim-ministrului Narendra Modi, economia în India a crescut pe măsură ce premierul a iniţiat reforme de piaţă.

Totuşi, mai multe reforme, printre care cele care vizau crearea taxelor naţionale, au fost complicate, potrivit unui raport al Centrului de Studii Strategice şi Internaţionale.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co