Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Incident repetat. Urs lovit mortal de tren în județul Covasna

Incidentele în care sunt implicați urși se țin lanț! De data aceasta, un blănos a fost lovit mortal de un tren în apropierea gării CFR Bixad, localitate în care s-a mai petrecut un incident similar în urmă cu câteva luni.

Comunicat Garda de Mediu Covasna

“Urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni se aducea la cunoştinţă faptul că lângă gara CFR Bixad, între şinele de cale ferată se află cadavrul unui exemplar de urs, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, IPJ Covasna, medicul veterinar şi reprezentantul fondului cinegetic s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost omorât accidental”.

Animalul a fost transportat pentru incinerare la o unitate autorizată.

În luna iunie, tot în comuna Bixad a fost găsit cadavrul unui alt urs în albia Râului Olt, iar în urma investigaţiilor, autorităţile au stabilit că acesta a murit după ce a fost lovit de un tren.

O lună mai târziu, un urs a fost lovit mortal de un tren în apropierea localităţii Ghidfalău. Un alt incident similar s-a petrecut pe DN12 între această localitate şi municipiul Sfântu Gheorghe, când animalul a fost eutanasiat pentru că nu a mai putut fi salzvat.

Şi în zona Gării Bodoc s-au înregistrat de-a lungul timpului mai multe incidente de acest fel.

Autorităţile covăsnene au tras în ultimii ani nenumărate semnale de alarmă cu privire la înmulţirea excesivă a urşilor. Au arătat că aceştia şi-au părăsit habitatul şi s-au apropiat de zonele locuite de oameni pentru a-şi găsi hrană, lucru care pune în pericol atât bunurile şi vieţile oamenilor, cât şi integritatea acestor animale.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co