Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Începe vizita istorică a Papei Francisc în România

Papa Francisc începe vineri o vizită de trei zile în Romania, iar prima oprire va fi la București.

Poliția va impune restricții majore de acces și circulație în mai multe zone din București, în special la Palatul Patriarhiei, la Catedrala Neamului și la Catedrala Româno-Catolica “Sfantul Iosif”.

In plus, toate școlile, grădinițele si liceele vor fi închise vineri în București.

Agenda Suveranului Pontif este extrem de încărcată, în special în Capitală, începând cu ora 11.30, urmând să se încheie la ora 18.00 cu participarea la Sfânta liturghie în Catedrala Catolică Sfantul Iosif.

Programul Suveranului Pontif la Bucuresti
11:30 – Sosirea la Aeroportul Internațional Henri Coanda-Otopeni la București
12:05 – Ceremonia de bun venit la intrarea complexului Palatului Prezidential Cotroceni
12:20 – Vizita de curtoazie la presedintele Romaniei in Palatul Prezidential Cotroceni
12:50 – Intalnire cu premierul in Palatul Prezidential Cotroceni
13:00 – Intalnire cu autoritatile, cu societatea civila si cu corpul diplomatic in Sala Unirii din Palatul Cotroceni. Discursul Sfantului Parinte
15:45 – Intalnire privata cu patriarhul in Palatul Patriarhal
16:15 – Intalnire cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Romane in Palatul Patriarhal. Discursul Sfantului Parinte
17:00 – Rugaciunea Tatal nostru in noua Catedrala ortodoxa. Salutul Sfantului Parinte
18:10 – Sfanta liturghie in Catedrala Catolica Sfantul Iosif. Predica Sfantului Parinte

Avand in vedere afluxul foarte mare de pelerini si turisti care vor veni in Capitala, autoritatile estimand un numar de aproximativ 50.000 de persoane pe durata vizitei, pe teritoriul Bucurestiului functioneaza planul integrat de securitate pentru vizitele oficiale ale sefilor de stat.

Presedintele Klaus Iohannis il va intampina, impreuna cu sotia sa, Carmen Iohannis, pe papa Francisc, la Aeroportul International “Henri Coanda”.
Ulterior, Suveranul Pontif se va deplasa cu un papamobil catre Palatul Cotroceni, unde va fi primit in cadrul unei ceremonii oficiale pe Platoul Marinescu si se va trece in revista garda de onoare.
„Papa Francisc poate fi salutat, la sosirea în România, pe data 31 mai.

Zonele în care poate fi salutat Papa Francisc în Capitală
1. În zona Bulevardului Kiseleff;
2. Între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. În această zonă coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenţi.
Aceasta vizita are loc la distanta de 20 de ani de la ultima venire a unui Suveran Pontif in tara noastra – papa Ioan Paul al II-lea.

Sambata, papa Francisc va merge la Sanctuarul marian din Sumuleu-Ciuc, va vizita Catedrala “Sfanta Maria Regina” din Iasi si va participa la o intalnire cu tineri si familii la Palatul Culturii din Iasi, unde va sustine un discurs, iar duminica Suveranul Pontif va participa la Divina Liturghie cu beatificarea a sapte episcopi martiri greco-catolici la Campia Libertatii din Blaj si va avea o intalnire cu comunitatea roma din localitate.

Vizita in Romania a papei Francisc se va incheia pe 2 iunie cu ceremonia plecarii oficiale de pe Aeroportul International Sibiu, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a sotiei acestuia.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co