Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Începe înscrierea în învăţământul profesional

În perioada 29-31 august, până la orele 15:00, elevii interesaţi se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă .
Potrivit metodologiei, pe lângă fişa de înscriere în învăţământul profesional de stat va fi anexată şi fişa de opţiuni pentru învăţământul dual care se eliberează şi se completează la respectiva unitatea de învăţământ .
În perioada 4-5 septembrie are loc înscrierea la unităţile de învăţământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere şi care nu organizează sesiune de preselecţie
Într-un comunicatul transmis de Ministerul Educaţiei se arată că “Şcolarizarea în învăţământul dual are o durată de trei ani şi include stagii de pregătire practică în cadrul companiilor partenere. Elevii beneficiază de o bursă lunară de 200 de lei, de o bursă suplimentară, precum şi de alte facilităţi prevăzute în Contractul de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învăţământul dual, cum ar fi: transport, cazare şi masă asigurate de operatorii economici în mod gratuit”.
După prima etapă, au rămas peste 18.000 de locuri libere, dintr-un total de aproximativ 36.000.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co