Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Încă 1.000 de muncitori români testați pozitiv la noul coronavirus în Germania

Situația este din ce mai îngrijorătoare pentru muncitorii români din Germania. Alți 996 de compatrioți, care lucrează la o companie de prelucrare a cărnii din Renania de Nord, au fost confirmați cu SASR-COV-2, anunță Ministerul Afacerilor Externe

Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente şi produse de igienă, precizează oficialii locali. Totodată, a fost deschisă o linie telefonică dedicată acestora, cu informaţii disponibile şi în limba română.

De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat şi reprezentanţi ai Consulatului General al României la Bonn, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât toți angajaţii și apropiații acestora să fie testați până la data de 3 iulie.

Totodată, conform ultimelor cifre oficiale comunicate de către autorităţile locale, în cadrul companiei respective îşi desfăşoară activitatea aproape 4.000 de români.
În acest context, autorităţile locale au decis instituirea carantinei în zona afectată până la data de 30 iunie 2020, iar măsurile vor fi ajustate în funcţie de evoluţia situaţiei.
La nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost semnalate, până acum, solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul companiei respective, mai precizează MAE.

Numai în ultimele zile, peste 1.500 de compatrioți care lucrează în Germania au fost testați pozitiv la noul coronavirus.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co