Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Inaugurarea bustului lui Abai Kunanbayev în București

Bucureștiul a fost gazda unui eveniment remarcabil. În cursul zilei de Joi a avut loc inaugurarea bustului lui Abai Kunanbayev, unul dintre cei mai îndrăgiți poeți kazahi.

Bustul are ca scop păstrarea vie a memoriei marelui poet kazah.

De acum, acest monument va aduce popoarele kazah și român mai aproape și va arăta, totodată, interesul cetățenilor români în studiul istoriei și culturii kazahe.

În discursul său de întâmpinare, ambasadorul Nurbakh Rustemov a menționat că inaugurarea bustului în cadrul aniversarii a 175 de ani de la nașterea poetului Abai Kunanbayev este un exemplu de respect reciproc al celor două popoare. Acest gen de evenimente este menit să educe noile generații, prin aprofundarea cunoștințelor despre istoria Kazahstanului și României deopotrivă și să creeze o punte de legătură solidă între cele două națiuni.

Printre oaspeții de seamă ai ceremoniei s-au numărat Emil Constantinescu, fostul Președinte al României, Florin Iordache, Vicepreședinte al Camerei Deputaților, Mihai Firică, Secretar de Stat în Ministerul Culturii și mulți alții.

La eveniment au participat și ambasadori ai statelor străine, acreditați la București.

Ceremonia de inaugurare a bustului lui Abai Kunanbayev s-a încheiat cu un moment aparte.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co