Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

“În cărți”. Mondial de handbal pe plajă la malul Mării Negre?

România ar putea organiza în 2022, pe litoralul Mării Negre, Campionatul Mondial de handbal pe plajă. Federația a depus deja dosarul de candidatură. În 2024, la ediția de la Paris, beach handball-ul va fi în premieră sport olimpic.

După mai mulți ani de evenimente demonstrative, România va evolua anul acesta în premieră la Campionatele Europene de seniori, cu ambele naționale – feminină și masculină. Bianca Bostan va participa în premieră la un turneu final la nivel de senioare și este unul dintre pariurile staff-ului tehnic.

Unul dintre pionerii handbalului pe plajă în România, Adrian Georgescu  — selecționerul naționalei feminine – crede că România are un mare potențial în această nouă ramură a handbalului.

Fostă campioană a Italiei cu Salerno, Nicoleta Ivan conduce destinele handbalului pe plajă în România. Antrenoare federală spune că obiectivul suprem este calificarea țării noastre la Jocurile Olimpice din 2024, iar obținerea organizării Mondialului din 2022 ar fi un prim pas spre acest target.

România va organiza anul acesta, la mijlocul unii iunie, la Venus, și prima competiție internațională la nivel de echipe naționale, Trofeul Mării Negre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co