Stiri

Impozitul pe profit, o opțiune pentru IMM-uri

 Microîntreprinderile care au un capital social minim de 45.000 lei (circa 10.000 euro) şi cel puţin doi salariaţi ar putea opta pentru plata impozitului pe profit. Este un proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat de Ministerul Finanţelor Publice.

Microîntreprinderile care optează pentru aplicarea impozitului pe profit trebuie să respecte condiţiile şi în perioada în care este plătitor de impozit pe profit.

Totodată, microîntreprinderile vor putea să-şi scadă până la 20% din impozitul pe venit pentru cheltuieli cu sponsorizarea, care au ca scop susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat.

Reglementările în vigoare privind impozitul pe veniturile microîntreprinderilor nu prevăd deducerea din impozitul datorat a cheltuielilor de sponsorizare.

Începând din luna ianuarie a acestui an s-a schimbat regimul de impozitare pentru microîntreprinderi, astfel că acestea plătesc un impozit de 1% la venituri dacă au afaceri de până la un milion de euro. Modificarea este că s-a majorat de la 500.000 de euro la un milion de euro pragul veniturilor până la care o companie este considerată microîntreprindere şi, în consecinţă, impozitată pe venituri şi nu pe profit.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co