Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Guvernul începe exproprierile pentru pasajul Domneşti

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri declanșarea procedurilor de expropriere pentru construcția pasajului suprateran pe DJ 602 Centura București-Domnești și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe coridorul de expropriere al acestei lucrări de utilitate publică de interes naţional.
Guvernul a aprobat prin hotărâre suma de 23 milioane de lei, destinată despăgubirilor celor 107 imobilele proprietate privată care urmează să fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafață totală de 44.582 metri pătrați. Suma necesară despăgubirilor a rezultat dintr-un raport de evaluare întocmit de către un expert autorizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România și este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Pasajul suprateran pe Centura București-Domnești va fi situat în zona de sud a Municipiului București-Sector 6 și a localităților Domnești, Clinceni și Bragadiru, din județul Ilfov și va fluidiza traficul la intersecția centurii rutiere și feroviare a capitalei cu strada Prelungirea Ghencea și DJ 602. Realizarea obiectivului va facilita accesul la cartierele rezidențiale din zonă și va degreva străzile din interiorul municipiului.
Procedurile de expropiere vor fi efectuate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere–S.A., din subordinea Ministerului Transporturilor.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co