Stiri

Guvernul a prelungit valabilitatea voucherelor de vacanță până în 2021

Valabilitatea voucherelor de vacanţă emise în anul 2019 este prelungită până la data de 31 mai 2021.

Guvernul a prelungit valabilitatea voucherelor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului.

Astfel, Guvernul a adoptat joi o ordonanţă de urgență privind modalitatea de emitere şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă.

Voucherele de vacanţă sunt acordate atât personalului din sectorul privat, cât şi celui din sectorul public pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.

Însă, în acest moment, având în vedere riscurile asociate situaţiei epidemiologice şi măsurile dispuse de autorităţile competente în contextul decretării stării de urgenţă pe teritoriul României, beneficiarii voucherelor de vacanţă se află în imposibilitatea folosirii acestora.

Ministerul precizează că prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă este un demers care vine în sprijinul industriei turismului, cât şi a turiştilor. Astfel, odată cu adoptarea acestui act normativ, persoanele care au beneficiat de vouchere de vacanţă anul trecut, emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019, indiferent de suport, le pot folosi ulterior încheierii situaţiei epidemiologice actuale şi a efectelor ei, până pe data de 31 mai 2021.

Mai mult decât atât, emiterea voucherelor de vacanţă pentru anul în curs se va face exclusiv pe suport electronic

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co