Stiri

Grevă generală la metrou

Unitatea Sindicatul Liber Metrou a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că angajații Metrorex vor intra în grevă generală începând de miercuri, 21 noimebrie.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, încearcă să găsească soluții pentru a rezolva nemulțumirile sindicaliștilor și pentru a anula astfel greva generală care ar paraliza traficul din București.

Firea a solicitat Ministerului Transporturilor să găsească soluții cât mai rapide pentru a împiedica declanşarea unei grevei la metrou, care ar fi de natură să blocheze Bucureștiul. Ea a făcut apel la responsabilitatea și profesionalismul reprezentanților Ministerul Transporturilor pentru a găsi soluții urgente, deoarece, susţine ea, un astfel de eveniment ar afecta serios viața a sute de mii de bucureșteni.

Să aflăm totuși părerea celor care circulă aproape zilnic cu metroul.

Deși recunosc că le va fi greu, unii bucureşteni înțeleg motivele pentru care sindicaliștii de la metrou fac grevă.

Gabriela Firea a cerut în mod repetat ca metroul să fie transferat la administrația locală pentru a putea astfel investi și asigura un transport public modern și eficient, așa cum este în toate orașele mari europene.

Primarul General al Capitalei mai menționează că singura măsură care poate fi luată de către administrația locală este suplimentarea transportului de suprafață în zilele de grevă.

Se pare că Societatea de Transport București va scoate în traseu toate vehiculele disponibile până la reluarea circulației pe rețeaua de metrou.

Deși Tribunalul București a decis că greva de avertisment din data de 15 noiembrie a fost ilegală, sindicaliștii spun că nu vor renunța până nu vor obține ceea ce și-au propus.

În tot acest conflict, un singur lucru este însă cert: sute de mii de bucureșteni vor avea de suferit din cauza grevei de la metrou, iar traficul de la suprafață va fi unul infernal.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co