Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Grefierii nu renunta la protest

Grefierii anunţă că greva japoneză începută săptămâna trecută, faţă de modul de calcul al drepturilor de natură salarială început în data de 1 februarie, continuă.

Acestia susţin că au contactat reprezentanţii ministerelor şi ai instituţiilor abilitate în legătură cu revendicările pe care au faţă de salarii.

“Principalul motiv de nemulţumire îl constituie faptul că, în urma transferului contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani în muncă şi în funcţie vor suferi o scădere a salariului net (…), cu toate că, Ministrul muncii şi justiţiei sociale a asigurat că în sistemul bugetar nu va avea loc o scădere a salariilor, ci o creştere graduală. (…)Considerăm astfel că suntem discriminaţi faţă de celelalte categorii profesionale din sistemul bugetar, fiind singura categorie profesională bugetară căreia nu i-au fost majorate salariile (ultima creştere salarială având loc în data de 1 decembrie 2015 (…)). Dacă situaţia nu se va rezolva în zilele ce urmează, arătăm faptul că suntem dispuşi să apelăm la mişcări de protest, inclusiv prin întreruperea temporară a activităţii”, precizau joi reprezentanţii sindicatului grefierilor.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co