Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Grad mare de ocupare a pensiunilor maramureșene, în mini-vacanța de Paște

Pensiunile maramureşene i-au atras ca un magnet pe români pentru a petrece sărbătorile pascale chiar dacă este încă pandemie. Asta pentru că rata de infectare cu noul coronavirus este în zonă una dintre cele mai mici din țară, iar decorul este de poveste.

Livia Sima, directorul ANTREC filiala Maramureş (sursa: agerpres.ro)

“Aproximativ 70% din capacităţile de cazare au fost ocupate pentru mini vacanţa de Paşti, iar ca o noutate a acestui an, rezervările au fost operate prin agenţiile de turism, majoritatea, şi nu prin rezervare directă cum s-a întâmplat până la instalarea pandemiei. (…) Turismul rural a fost printre cele mai afectate domenii economice din judeţul Maramureş, alături de alte sectoare economice, şi încearcă să se reinventeze oferind alt gen de servicii adaptate noilor condiţii impuse”.

Turiştii care urmează să petreacă sărbătorile pascale în Maramureş au optat pentru a participa la slujbele religioase în aer liber, plimbări în natură şi vizitarea unor muzee.

Livia Sima, directorul ANTREC filiala Maramureş (sursa: agerpres.ro)

“Cred că turiştii doresc să petreacă mai mult timp în aer liber, plimbări în natură, ieşiri pe rute montane consacrate, plimbări cu bicicleta, o tură de echitaţie sau alt gen de relaxare în aer liber. (…) Zona rurală a Maramureşului oferă multe posibilităţi de relaxare pentru orice categorie de turist, iar la altitudini înalte pe munţi încă se mai poate zări zăpada”.

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, a fost redeschis publicului și Muzeul Satului din municipiul Baia Mare, astfel că cei care ajung în zonă au de unde alege pentru a se destinde.

În Maramureş activează peste 500 de pensiuni rurale, moteluri şi hoteluri, iar până la instalarea pandemiei, judeţul era vizitat în perioada verii de peste 30.000 de turişti români.

La mare, la munte sau în zona unde locuiesc, românii vor petrece sărbătorile pascale după posibilități și în funcție de condițiile sanitare, iar aproximativ 26.000 de efective ale MAI vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în această mini-vacanță.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co