EXTERN

Google scapă de taxe de 1,1 miliarde euro

Google a câştigat procesul cu statul francez şi nu va plăti taxe în valoare de 1,1 miliarde de euro, după ce instanţa administrativă din Paris a respins acuzaţiile potrivit cărora motorul de căutare a abuzat de hibele legislative pentru a evita plata taxelor, potrivit Mediafax care citează Bloomberg.

Curtea administrativă din Paris a decis, iei, că Google nu a evitat în mod ilegal plata taxelor către statul francez prin transferarea vânzărilor din ţară în Irlanda. Judecătorii au decis că sediile europene ale Google din Irlanda nu pot fi taxate ca şi cum ar avea un sediu permanent în Franţa, precum cerea administraţia franceză.

Condiţia pentru ca Google Irlanda să fie taxată ca şi cum ar avea un sediu permanent în Franţa nu a fost îndeplinită, pentru că Google Franţa nu avea suficientă autonomie faţă de sediul irlandez, au decis judecătorii din Paris.

Curtea susţine că decizia este susţinută de faptul că angajaţii Google Franţa nu pot accepta cereri pentru reclame online din partea clienţilor locali, comenzile având nevoie de aprobare din partea sediilor din Irlanda.

Înainte de decizie, un consilier de la curtea administrativă din Paris a transmis o opinie independentă, potrivit căreia Google nu ar trebui să plătească taxe, din cauza hibelor legislative.

„Google Irlanda nu este taxabilă în Franţa, în perioada 2005-2010”, a transmis Curtea, printr-o declaraţie.

Într-un caz similar, procurorii francezi au descins în birourile din Paris ale unităţii Alphabet, în mai 2016. Cercetarea aflată în desfăşurare caută să descopere dacă unitatea irlandeză a Google are un sediu permanent în Franţa şi dacă firma nu a declarat părţi din venit în ţară.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co