ACTUALITATE

François Hollande, la Palatul Cotroceni

François Hollande, preşedintele Franţei, a fost primit, astăzi, de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, urmând ca cei doi să susţină o declaraţie de presă comună la ora 10.30.

François Hollande a sosit în România aseară, în cadrul unei vizite de stat, prima de acest fel a unui preşedinte francez din 1991, iar în cursul dimineţii de marţi a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut din Parcul Carol.

După ceremonia de primire de la Palatul Cotroceni, Hollande va avea convorbiri tête-à-tête cu preşedintele Iohannis, iar la 10.30 cei doi vor susţine declaraţii de presă comune.

Ce program are François Hollande în România

Şeful statului francez va vizita apoi Laserul ELI-NP de la Măgurele, care face parte dintr-un program european de cercetare destinat dezvoltării celor mai puternice lasere din lume.

La ora 13.00, Hollande va participa la un prânz de lucru cu premierul Dacian Cioloş. Cei doi vor vizita fabrica de elicoptere Airbus România.

De altfel, Francois Hollande va fi însoţit de aproximativ 30 de directori de companii franceze, “semn al intensităţii legăturilor economice cu România”, unde constructorul de automobile Dacia, filiala Renault, generează singur aproape 3 la sută din PIB, potrivit AFP.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co