Stiri

Fondatorul WikiLeaks, arestat la Londra! Ecuadorul i-a retras azilul

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost arestat de autorităţile britanice după ce a petrecut şapte ani în Ambasada Ecuadorului din Londra!

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat în baza unui mandat emis în anul 2012 pentru faptul că nu s-a predat instanţelor.

Assange a beneficiat de azil politic în ambasada Ecuadorului la Londra din 2012, pentru a evita arestarea şi extrădarea în Suedia, unde a fost acuzat de asalt sexual, relatează Mediafax.

Autorităţile suedeze au închis investigaţia între timp, însă autorităţile britanice anunțaseră că îl vor aresta pe Assange după ce va părăsi ambasada, din cauza faptului că a încălcat termenii eliberării sale pe cauţiune.

Fondatorul WikiLeaks riscă să fie extrădat în Statele Unite, unde ar putea fi pus sub acuzare pentru publicarea unor documente oficiale ale Guvernului privind conflictele din Afganistan şi Irak.

Autoritățile din Ecuador i-au retras dreptul de azil politic lui Julian Assange pe motiv că ar fi încălcat în mod repetat mai multe convenţii internaţionale. Reprezentanţii WikiLeaks au catalogat decizia Ecuadorului drept ilegală și au avansat ideea că Julian Assange a fost victima unei operaţiuni sofisticate de spionaj în perioada în care a stat în ambasada Ecuadorului din Londra.

Marea Britanie a garantat Ecuadorului că Julian Assange nu va fi extrădat în nicio ţară care permite pedeapsa cu moartea.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co