Stiri

Firea, semnal de alarmă: Alocația de hrană pentru pacienți, total insuficientă

Cu ocazia Zilei Internaționale a Sănătății, Gabriela Firea trage un semnal de alarmă referitoar la alocatia de hrană pentru pacienti, total insuficientă. În acest sens, senatorul PSD a adresat o interpelare premierului și ministrului Sanatatii pe acest subiect. Totodată, Firea s-a referit, în Senatul României, la scāderea dramatică a spitalizărilor la nivel național, din cauza haosului care domneste in sanatate, de 1 an si jumatate!

“Indiferent de specializarea lor, fie că sunt medicii ATI, pneumologi, nutriționiști, doctorii susțin că o alimentație de calitate este esențială în vindecarea pacienților diagnosticați cu COVID-19. (…) Șase mese pe zi, multe proteine, hidratare, aceasta este rețeta pe care ar trebui să o urmeze bolnavii de COVID. Și nu doar ei, ci toți bolnavii. Pacienții din spitalele din România nu pot urma însă aceste recomandări, din motive financiare.
Situația în spitalele din România este neschimbată din 2018, an în care fost majorată ultima oară alocația de hrană pentru bolnavii internați”, a scris fostul edil al Capitalei pe Facebook.

Firea a citat-o pe Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”, care spunea acum câteva zile, că un pacient bolnav de COVID are alocati pentru cele 3 mese, 10 lei/zi.

“O suma insuficientă pentru nevoile reale ale oricărui pacient! Este obligatoriu ca pacienții din spitalele din România să beneficieze de o nutriție care să îi sprijine în lupta cu boala, indiferent cum se numește aceasta.
Iar soluții există!”, a adăugat senatorul PSD.

Astfel, Gabriela Frea consideră că revine Ministerului Sănătății obligația de a propune Guvernului, urgent, majorarea nivelului alocației de hrană pentru toți pacienții internați în spitalele din România.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co