Stiri

Firea: PSD va obliga Guvernul cinic să majoreze imediat alocaţiile

PSD va depune, săptămâna aceasta, în Parlament, un proiect de lege prin care alocaţiile pentru copii vor fi majorate la 300 de lei. Precizarea vine din partea prim-vicepreşedintelui formațiunii politice, Gabriela Firea.

“Depunem, săptămâna aceasta, în Parlament, un proiect de lege care să oblige Guvernul cinic să majoreze imediat alocaţiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilităţi. (…) După ce Cîţu şi Orban au promis înainte de alegeri că vor eşalona în 5 tranşe dublarea alocaţiilor adoptată de PSD, acum anunţă că anulează două dintre acestea. Spun că nu au 2,1 miliarde de lei pentru copii, dar alocă prin PNRR 2,9 miliarde de lei pentru unul din sponsorii de partid. Cîţu şi Orban fură peste 500 de lei din buzunarul fiecărui copil între 2 şi 18 ani şi peste 1.000 de lei de la cei sub doi ani sau cu dizabilităţi”, a scris Firea pe Facebook.

Ea a adăugat că majoritatea PNL-USR-UDMR din Senat a adoptat, cu amendamente, Legea prin care Guvernul Orban, cu Florin Cîţu ministru al Finanţelor, a eşalonat dublarea alocaţiilor.

“Coaliţia de guvernare a anulat acordarea tranşelor 3 şi 4 din calendarul propus iniţial. Mai exact, nu se mai acordă tranşele de majorare prevăzute pentru 1 iulie 2021 şi pentru 1 ianuarie 2022, cu promisiunea că toate tranşele rămase neacordate (3, 4 şi 5) se vor aplica de la 1 iulie 2022. (…) Astfel, pentru a doua jumătate a acestui an, Cîţu fură 700 de milioane de lei, iar pentru prima jumătate a anului viitor mai fură încă 1,4 miliarde de lei. (…) Argumentul invocat de Cîţu şi Raluca Turcan e acelaşi folosit şi de Emil Boc când a tăiat pensiile şi salariile în 2010: ‘Nu sunt bani'”, a spus senatorul social-democrat.

Următoarea creştere a alocaţiilor pentru copii va fi de la 1 ianuarie 2022, a confirmat, luni seară, Ludovic Orban, liderul PNL.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co