Stiri

Firea, despre vinieta Oxigen: În 90% din mesajele primite mi se solicită să scot taxa

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a precizat, vineri, într-o nouă filmare postată pe contul ei de Facebook, că a primit până acum peste 15.000 de mesaje, iar aproximativ 90% din cei care i-au scris îi solicită să renunțe la vinieta Oxigen.

Edilul a mai declarat că „referendumul pe Facebook” privind vinieta Oxigen va continua, iar luni vor fi anunțate rezultatele.

Mașinile cu normă de poluare sub Euro 3 nu ar mai avea voie să intre în centrul Capitalei, de la 1 martie, iar pentru restul oraşului se va plăti o vinietă de 15 lei pe zi sau 1.900 de lei pe an.

Cei care au o maşină cu norma de poluare Euro 3 pot intra în Centrul Capitalei, în zona delimitată de primărie, înconjurată de artere precum Ştefan cel Mare, Şoseaua Cotroceni, Calea 13 Septembrie sau Mihai Eminescu, zonă numită ZACA.

Bucureștenii care nu vor să plătească vineta pe zi pot opta pentru abonament.

Bucureștenii care au maşină Euro 4 pot să mai circule liniştiti un an, dar de la 1 ianuarie 2021 și ei vor plăi taxa Oxigen.

În Capitală s-au instalat deja camerele de supraveghere care îi vor depista în trafic pe șoferii cu mașini care poluează excesiv.

Camerele vor scana numerele de înmatriculare, iar cei care nu respectă legea vor plăti amenzi de până la 2.000 de lei.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co