Stiri

Finanțele vor deschide gratuit conturi de TVA

Operatorii economici vor avea deschis gratuit un cont de TVA în lei, la trezorerie, de la 1 ianuarie 2018, în baza mecanismului “split TVA”, au anunțat miercuri reprezentanții Ministerului Finanțelor, într-o întâlnire cu presa.
Potrivit surselor citate, acest cont va fi gratuit neexistând comisioane. În perioada octombrie-decembrie 2017 acest mecanism va fi opțional, iar de la 1 ianuarie 2018, obligatoriu.
Băncile vor deschide și ele conturi automat, dar dacă nu vor fi folosite timp de 90 de zile acestea vor fi închise. Pe de altă parte, pentru contul de TVA în valută operatorii economici vor trebui să lucreze cu băncile care vor percepe aceleași comisioane ca la actualele conturi.
Gabriel Biriș, membru în Consiliul de Coordonare a Asociației Oamenilor de Afaceri din România , declara într-o conferință de presă că nimeni nu are de câștigat din plata defalcată a TVA. Acesta este de părere că cel care a venit cu această idee trebuie să dispară din zona publică.
ANAF consider însă că acesată reglementre va aduce la buget 6 miliarde de lei pentru perioada 2018-2020, respectiv câte două miliarde de lei anual. De asemenea, reprezentanții instituției au mai arătat că la nivelul ANAF există studii de impact cu privire la această măsură.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co