Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Finanțare de 1,5 milioane de euro pentru un cercetător român

Mințile luminate ale țării, ca și sportivii, au făcut cunoscut numele României în lume. Un nou exemplu este cel al lui Alexandru Tomescu, cercetător în ştiinţe computaţionale la Universitatea din Helsinki, Finlanda.

El a primit un grant de 1,5 milioane de euro, în urma unui concurs organizat de Consiliul European pentru Cercetare şi dedicat specialiştilor aflaţi la începutul unei cariere independente.

Proiectul lui Alexandru Tomescu, “Algoritmi siguri şi compleţi pentru bioinformatică”, va contribui semnificativ în analiza datelor din secvenţierea ADN, o tehnologie care poate fi folosită în diagnosticul medical, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Granturile europene pentru oamenii de știință aflaţi la începutul unei cariere independente sunt acordate pentru a-și constitui propriile echipe şi a desfășura activităţi de cercetare de pionierat în diverse discipline.

Activitatea dr. Alexandru Tomescu este considerată deosebit de utilă pentru analiza datelor din secvenţierea ADN, întrucât această tehnologie evoluează de la laborator la diagnostic medical.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co