Colaborarea dintre Cartoon Network și Asociația Telefonul Copilului urmărește conștientizarea și prevenirea fenomenului , precum și identificarea acelor cazuri de tip bullying, care au nevoie de sprijinul specialiștilor și pot beneficia de serviciile de consiliere oferite de către psihologi și asistenți sociali la linia telefonică gratuită 116 111. Pe fondul creșterii numărului de cazuri raportate, susținătorii campaniei pledează pentru marcarea formală la nivel național a unei zile anti-bullying ,care să extindă implicarea la nivelul autorităților, al sistemului de învățământ și al altor entități care pot contribui la conștientizarea și prevenirea acestui fenomen. Potrivit statisticilor înregistrate de către Asociația Telefonul Copilului, cei mai afectați de abuz sunt băieții cu vârste cuprinse între 9-12 ani, precum și fetele de 9-12, respectiv 16-18 ani. Forma de bullying cea mai des întâlnită este cea verbală, urmată de violență fizică. În 82% dintre situații, agresiunile au loc în unitățile de învățământ.
Organizatorii au subliniat și faptul că cele două ediții ale campaniei au adus la nivelul liniei telefonice gratuite situații de abuz de tip bullying în grădinițe, raportate de către părinți. Cauzele au fost legate de statutul de inferioritate a unui copil față de celalalt, de incapacitatea copilului victima de a se exprima inteligibil, sau de a se integra în grupele noi existente, sau legate de nivelul financiar al familiei.
Ciprian Marica s-a alăturat campaniei de conștientizare și este protagonist al spotului de promovare, preluând mesajul Fii prietenos, nu răutăcios, adresat în egală măsură celor care sunt actorii agresiunilor, celor care sunt simplii observatori și celor afectați de bullying. De asemenea, îi încurajează pe cei care au nevoie de sprijin să apeleze numărul de telefon dedicat lor, la care găsesc mereu sfaturi. Cătălina Surcel, director executiv al Asociației Copilului a declarat că din ce în ce mai mulți părinți și copii cer ajutor și consiliere, iar acțiunea de educare în privința acestui fenomen este vitală.