Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Feroviarii trag semnalul de alarmă

De ziua lor, feroviarii au ieșit în stradă! Peste 200 de angajați ai Societății Naționale a Căilor ferate și membri de sindicat au protestat astăzi în fața Ministerului Trasporturilor. Au participat Alianța Națională Sindicală Feroviară, sprijinită de Confederația Sindicală Națională Meridian, Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Federația Națională Sindicală din Infrastructura Feroviară și de Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR. Oamenii sunt nemultumiți pentru că – spun ei- nu se mai investește în infrastructura feroviară, iar condițiile lor de muncă s-au înrăutățit în ultimii 10 ani.

Într-un comunicat transmis cu ocazia zilei feroviarului, directorul general al Companiei Naționale de căi Ferate, Marius Chiper, precizează că „CFR SA este o companie care în utimii ani a parcurs diferite etape de adaptare la condiţiile şi nevoile reale ale pieţei feroviare. Perioade dificile în care strategia companiei s-a concentrat pe două direcţii prioritare: îmbunătăţirea serviciilor publice şi a condiţiilor de muncă la calea ferată. Dacă în anul 2015 s-au alocat 1,5 mld. lei pentru lucrările de investiţii, reparaţii şi întreţinere la calea ferată, în 2016 valoarea acestora a crescut la 2,5 mld. lei, din care pentru continuarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare 2,1 mld. lei” – declară Marius Chiper – directorul general CFR

La rândul lor, sindicaliștii din spitalele CFR cer revizuirea legislației privind salarizarea și sistemul de pensii. Și ei reclamă condițiile de muncă precare, disponibilizările de personal și politizarea funcțiilor de conducere.

Protestatarii spun că în cazul în care responsabilii din conducerea Companiei, dar și din Ministerul Transporturilor nu vor lua măsuri pentru îndreptarea situației, își vor urma calendarul protestelor, iar la 1 iunie, membrii sindicatelor lor – însemnând cam 80% din personalul angajat al SNCFR – vor intra în greva tehnică. Adică, vor merge la lucru, însă mecanicii de locomotivă nu vor mai pune trenurile în mișcare.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co